A mai nokedlikészítésem és - főzésem végére a konyhát katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánítottam.
Kb. 5 edényt sikerült összetrutyiznom, a nokedliszaggatóról mindenfelé - pl. a fazék oldalán tetszőleges irányba - folyt az anyag, a gáztűzhelyt imígyen mocskolva és még akkor nem említettem azt, hogy a 10 ujjamból 10-ről lógott a tészta. Aztán amikor kivettem a vízből, úgy találtam nem főtt meg eléggé, úgyhogy újrafőztem. Jó tanács, ha hasonló rettenetbe kezdesz, hogy sose használj gyümölcsmosó tálat arra, hogy beleborítod és hideg vízzel nyakon ereszted a nokedlit (nem falun nevelkedettek kedvéért: galuska), mert kurvára idegölő kiszedegetni a kis lyukakból a beleragadt tésztát. Aki feltalálta a nokedlit, annak az anyukáját neki!
Kb. 5 edényt sikerült összetrutyiznom, a nokedliszaggatóról mindenfelé - pl. a fazék oldalán tetszőleges irányba - folyt az anyag, a gáztűzhelyt imígyen mocskolva és még akkor nem említettem azt, hogy a 10 ujjamból 10-ről lógott a tészta. Aztán amikor kivettem a vízből, úgy találtam nem főtt meg eléggé, úgyhogy újrafőztem. Jó tanács, ha hasonló rettenetbe kezdesz, hogy sose használj gyümölcsmosó tálat arra, hogy beleborítod és hideg vízzel nyakon ereszted a nokedlit (nem falun nevelkedettek kedvéért: galuska), mert kurvára idegölő kiszedegetni a kis lyukakból a beleragadt tésztát. Aki feltalálta a nokedlit, annak az anyukáját neki!