A hétvége gasztronómiai újdonságai konyhánkban: pudingos-babapiskótás mittudomén és muszaka. Az utóbbi elkészítése körülbelül 3 órát vett el az életemből, látványra 10/10, ízre meg nálam épp üti az ehető kategóriát, vagy én basztam el valamit, vagy tényleg nem nekem való, hajrá kolbászos rakott krumpli! A Gitározós már duplázott belőle, de nem tudom higgyek-e neki, hogy szerinte finom, vagy csak a kedvemre akar tenni. Miután nem tudok keveset főzni, ezért még jó két napra való van. Gondolkodtam, kit hívjak el holnap vacsorázni, hogy jobban fogyjon.
A csokipudingos finomságot anyukámtól tanultam, rém egyszerű és kurvafinom, ajánlatos nyári napokra, mikor édességre vágyunk, de nem akarunk meggyulladni a sütő mellett.
Kell hozzá: 2 csomag csokipuding, 2 csomag babapiskóta, 1 liter tej, egy kis cukor.
Induljunk a kályhától a kezdők és kevésbé gyakorlottak kedvéért. Egy-két deci tejet különöntesz egy edénybe, beleborítod a két csomag pudingport és úgy 3 kanál cukrot, simára kevered, habverővel 1-2 perc alatt. A többi tejet ez idő alatt felforralod és fél szemmel habverés közben sasolod, ne fusson ki, ha nem akarod utána a tűzhelyet súrolni. Ha felforrt a tej, leveszed a tűzről, beleöntöd a kikevert pudingport és visszateszed újra a tűzre, hogy rottyanjon egyet, aztán félreteszed hűlni. Ha kihűlt a puding, veszel egy kis laposabb edényt - nekem kéznél volt pl egy kis teflontepsi, de ne tévesszen meg senkit, nem kell sütni semmit -, leteszel egy sor babapiskótát, rákensz egy sor pudingot, aztán újabb sor babapiskóta, rá az újabb sor pudingot és kész is szevasz. Tehetsz rá bármilyen gyümölcsöt, dugd be a hűtőbe és mondjuk egy éjszaka alatt a puding közt a piskóta megpuhul - ideális esetben, ahogy az Anyáé - de ha nem, akkor is finom - ahogy az enyém. Tetézd a szénhidrátbombát egy kis tejszínhabbal, jó étvágyat.
