Reklám

zora

Friss topikok

  • zora: Igor, megbánni nem fogom, azt, a dolog többi része kétesélyes:) (2012.08.08. 14:39) 2012. augusztus - a Coming out hava
  • Ismeretlen_15888: Kib*szott f*sza vagy! (2012.08.03. 00:25) fuckyeah
  • Ismeretlen_17183: Ha már filózunk: azért optimális esetben nem lyuk marad, hanem max egy kis homáylos folt a vlóság ... (2012.07.30. 08:00) kísértetek
  • Atyafipeca: Jó az írás a gyökerekről, bár gyorsan tegyük hozzá, hogy a gyökér értékes része a természetnek és ... (2012.07.10. 14:25) bunkótabló
  • július: Én emlékszem az asszonytest blogra a Tv2 blog oldaláról. Sok jó blog volt ott - az asszonytest, ny... (2012.07.10. 11:38) asszonytest, lejla

Linkblog

2008.06.15. 19:31 zora

ezt esszük mi

A hétvége gasztronómiai újdonságai konyhánkban: pudingos-babapiskótás mittudomén és muszaka. Az utóbbi elkészítése körülbelül 3 órát vett el az életemből, látványra 10/10, ízre meg nálam épp üti az ehető kategóriát, vagy én basztam el valamit, vagy tényleg nem nekem való, hajrá kolbászos rakott krumpli! A Gitározós már duplázott belőle, de nem tudom higgyek-e neki, hogy szerinte finom, vagy csak a kedvemre akar tenni. Miután nem tudok keveset főzni, ezért még jó két napra való van. Gondolkodtam, kit hívjak el holnap vacsorázni, hogy jobban fogyjon.

A csokipudingos finomságot anyukámtól tanultam, rém egyszerű és kurvafinom, ajánlatos nyári napokra, mikor édességre vágyunk, de nem akarunk meggyulladni a sütő mellett.

Kell hozzá: 2 csomag csokipuding, 2 csomag babapiskóta, 1 liter tej, egy kis cukor.

Induljunk a kályhától a kezdők és kevésbé gyakorlottak kedvéért. Egy-két deci tejet különöntesz egy edénybe, beleborítod a két csomag pudingport és úgy 3 kanál cukrot, simára kevered, habverővel 1-2 perc alatt. A többi tejet ez idő alatt felforralod és fél szemmel habverés közben sasolod, ne fusson ki, ha nem akarod utána a tűzhelyet súrolni. Ha felforrt a tej, leveszed a tűzről, beleöntöd a kikevert pudingport és visszateszed újra a tűzre, hogy rottyanjon egyet, aztán félreteszed hűlni. Ha kihűlt a puding, veszel egy kis laposabb edényt - nekem kéznél volt pl egy kis teflontepsi, de ne tévesszen meg senkit, nem kell sütni semmit -, leteszel egy sor babapiskótát, rákensz egy sor pudingot, aztán újabb sor babapiskóta, rá az újabb sor pudingot és kész is szevasz. Tehetsz rá bármilyen gyümölcsöt, dugd be a hűtőbe és mondjuk egy éjszaka alatt a puding közt a piskóta megpuhul - ideális esetben, ahogy az Anyáé - de ha nem, akkor is finom - ahogy az enyém. Tetézd a szénhidrátbombát egy kis tejszínhabbal, jó étvágyat.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zora.blog.hu/api/trackback/id/tr674751258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása